Moje kucharzenie

Ciekawe miejsca / Interesting places

sobota, 5 listopada 2011

Ciacho

Babka z marchwi
Składniki:
  • 2 szklanki marchwi startej na dużych oczkach
  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2/3 szklanki oleju
  • 3 jaja
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cynamonu
Sposób przygotowania:
Całe jaja utrzeć z cukrem i olejem, po czym dodać mąkę z proszkiem i sodą oraz cynamonem. Na koniec dodać marchew. Wlać ciasto na małą blaszkę i piec 45 minut w temp. 180'C.

3 komentarze:

M(aniek) pisze...

och marchewka :D pychota jest.
ja robie z otrebami :)))

dusia pisze...

Szkoda,że tak daleko mieszkasz, wzięłabym kawę i do Ciebie na ciacho!

DanKam pisze...

To ciasto jest pyszne i mało kto zgaduje że zawiera marchewkę :) Pozdrawiam.