Babka z marchwi
Składniki:
- 2 szklanki marchwi startej na dużych oczkach
- 1,5 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 2/3 szklanki oleju
- 3 jaja
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu
Sposób przygotowania:
Całe jaja utrzeć z cukrem i olejem, po czym dodać mąkę z proszkiem i sodą oraz cynamonem. Na koniec dodać marchew. Wlać ciasto na małą blaszkę i piec 45 minut w temp. 180'C.
3 komentarze:
och marchewka :D pychota jest.
ja robie z otrebami :)))
Szkoda,że tak daleko mieszkasz, wzięłabym kawę i do Ciebie na ciacho!
To ciasto jest pyszne i mało kto zgaduje że zawiera marchewkę :) Pozdrawiam.
Prześlij komentarz